6. forduló értékelés

Szép tiszta idő és élénk délkeleti szélre ébredtünk reggel a reptéren. A meteo előrejelzés szerint menetrend szerűen történtek a dolgok. Délkeleti szél ami később délnyugatra majd estére északnyugatira fordul. Zivatarveszély is várható volt.
24 versenyző és nagyon sok érdeklődő illetve versenyen kívüli pilóta gondolta, hogy a mai nap alkalmas lesz egy szép repülésre. A feladat kiírók kiírták a feladatot de a Bükk északi részén látható túlfejlődött felhők miatt módosították azt.
A feladat Eged - Szikszó céltáv. 47,3 km
(Sajnos) Race to goal (verseny a célig) feladatként írták ki a távot és nem tudtuk lebeszélni őket erről. A sajnosnak még jelemtősége lesz lentebb!
Az idő csoda szépnek, a starthely kicsinek bizonyult. A versenyzők mellett a "vendég" pilóták is startoltak egymásra terigetve, átlépdelve, a tömegben estek-keltek. (ha nem hivatalos a versenyünk nem is sírhat a szánk, de azért jó ha mindenki bele lát a dologba.)
A start nyitáskor sikerült egy bolynak fent ragadni és elindulni a cél felé. A többiek meg a leszállóból nézhették ahogy ketyeg az óra és telik az idő mert ugye ebben a verseny verzióban erről szól a dolog.
A második startok már a délnyugati starthelyről mentek, és innen is kiemelkedett néhány pilóta. De nekik már csak akkor volt esélyük, ha az élboly valami oknál fogva nem jut el a célig.
Még a starthelyen álltunk amikor már az elsőkkel rádióztunk, hogy a cél előtt vannak néhány kilóméterrel. Egy kissé lehangoló volt a dolog.
Na nem keseregni akarok, mert azért a rossz mellett, volt pár kellemes meglepetés is. Például, hogy olyan pilóták is elérték a célt akiknek eddig még sohasem sikerült.

Nekik külön gratulálunk!!!
Célban!
1. Vértes Balázs, Axis Mercury 2009
2-3. Kovács Béci, Skywalk Poison 2. (egyforma idő miatt)
2.-3. Falucskai Lóri, Macpara Magus 5.
4. Szabó Joe József, Skywalk Poison
5. Dósa Ricsi, UP Trango 2.
6. Detki Árpi, Nova Triton
7. Daragó Ágika, Ozone Addict 2
8. Horák Gyuszó, UP Summit 3
9. Máté Zoli, Macpara Magus 4.
10. Auner Amadé, Element Fire 2.
11. Ambrózy Péter, Axis Mercury 2009
12. Hellinger Balázs, Macpara Magus XC

Akor most jön a reklám: Persze ezért volt fentebb a piros sajnos is! :)
Most kaptam meg az új Element Fire 2 ernyőmet és ez volt a első verseny amin kipróbálhattam mit is csinált a csapat Bulgáriában.
A starthely fölött rögtön kaptam egy "figyelmeztetést" egy féloldalas csukás formájában, hogy tüzes a paripa és, hogy nem játékszeren ülök. :))) Kezeltem a dolgot, és tovább élveztem a külső fékzsinórokkal való termikelést. Nagyon teszett. :)
Na jó nem húzom tovább! A lényeg, hogy betoltam a célba és ha Speed Run a feladat akkor 15!!! percet verek a mezőnyre, ami azt hiszem nem elhanyagolható dolog. Persze itt lehet fényezni meg minden, de a lényeg, hogy nem toltam a gázt és inkább csak örömrepültem az ernyővel. A cél az volt, hogy beérjek a célba, de így is 1.!!! lettem az idő alapján, és ez a lényeg! :))))

Persze ezek után is megpróbálom kiharcolni, hogy az Egeden ne legyen race to goal mert alkalmatlan a hely erre.

A vége a legfontosabb! Nagyon jól sikerült versenyt tudatunk magunk mögött, még akkor is ha voltak magas kilebegtetések a zöldben, és hasonló extra esetek. :))))
Nézegessétek a Eredményeket és persze, a pénz nyeremény is kerekedett ismét.

1 megjegyzés:

  1. Egy kis elmelkedes a Race to goal vs Speedrun (verseny a celig vs egyeni idomeres) temakoreben:

    Termeszetesen gratulalok Aminak, hogy ilyen gyorsan megrepulte az Eger-Szikszo utvonalat. Ha en holnap felmegyek es megrepulom egy ora alatt, az szinten szep teljesitmeny lesz, de nem osszemerheto. Sajnos ez a baj a speedrunnal, es ezert igyekeznek kerulni a hasznalatat, mert tul nagy ablakot engedve teljesen mas korulmenyek kozott repulnek a versenyzok, es nem egymassal versenyezve. Tudom, erre az az erv, hogy akkor mindenki maga donti el, mikor startol, mikor indul neki a feladatnak. Ez megint nem a versenyzok repulesi tudasat, hanem inkabb a jovobelatasat, meteohoz hozzaferhetoseget, esetleg szerencsejet helyezi eloterbe (tenyleg bebikul a szel v nem, bejon a cirrus v nem stbstb). Komoly versenyeken 80%-ban race to goalt hasznalnak pont ezen ervek miatt es amiatt, mert ilyenkor mindenki tudja, hogy eppen hanyadik helyen repul, es ha jol atlatja a mezonyt, akkor tud strategiai donteseket hozni (mint pl itt, ahol akkor indultam el csak a cel fele, mikor lattam, hogy Denes is elindult joval alacsonyabbrol). Azt gondolom, hogy mivel a Ligaval alapveto celunk a versenyek bemutatasa, ezert minden feladatfajtaval meg kell ismertetni a versenyzoket (igen, remelem lesz multiple gates azaz tobb pylonos nap is). Minden olyan esetben erdemes race to goalt kiirni, amikor:
    - a szel nem tul eros
    - fentmaradnak az emberek
    - esetleg varhato zivatar miatt stoppolni kell a napot

    Ezen feltetelek mindegyike teljesult a feladatkiiras idopontjaban. Sajnalom, hogy a fentmaradas kriteriuma megvaltozott, ezt mi sem lathattuk elore. Szavaztunk es igy dontottunk.

    Egy kis szemelyes: Amikor kezdtem versenyezni en is imadtam a speedrunt. Kicsit kesobb kileptem az ablakbol es svancoltam a tobbieket. Aztan rajottem, hogy igy nem tanulok semmit, nem hozok onallo donteseket, raadasul elofordult meg a VBn is, hogy addig-addig vart mindenki, amig vegul csak kevesen ertek be.

    VálaszTörlés