10. forduló értékelés


Nem szeretnék belemenni a részletekbe!!!! Az évtized távrepülő napjaként emlegeti ezt a napot a siklóernyős történelem! :))
Csodás időjárás volt, és sok pilóta várakozott az Egeden. Gyors feladat kiírás mellett döntöttünk.
Az északi-as szél miatt Tiszanána 41,6 km céltáv volt a feladat.
A startolás gyorsan ment az ideális idő és a sok versenyen kívüli pilóta segítségével. Itt szeretném megköszönni a türelmet és a startoknál nyújtott segítséget.
A nap "fekete pontja", hogy az Eged nem nagyon akart bennünket "elengedni".
Többször sikerült kiemelkednünk kb 900-1000 métere de ebből a magasságból nem volt tuti elindulni, így vissza kellett menni a hegyhez várni az ideális liftet.
Páran sajnos így koppantak ki még a minimum előtt. (nekem és Beretka Tibinek bazi nagy szerencsével sikerült vissza girheskedni magunkat nagyon nagyon alacsonyról)
Végül sikerült egy megmentő liftet találni a leszálló fölött amivel 2000 méterig emelkedtünk és indulhattunk végre.
Csodás látvány és hihetetlen jó érzés volt a többiekkel egy körön tekerni...(úgy repülni hogy mindenkit ismersz aki a termikben van.)
A feladat megrepülése után mindenki inkább az előtte álló távrepülésre gondolt.
Ricsi pld inkább kihagyta a célt de folytatta a repülést, és azt hiszem nem bánta meg. :))
Láttuk Party Csabit a célban, és Zale-t is alacsonyan besiklani alattunk de most nem irigyeltük őket (sőt). A cél előtt kb 2 km-el egy lift egészen 2000 méterig tolt fel minket. A célba 1800 méteren értünk és már rádióztunk is egymásnak, hogy toljuk tovább amíg lehet. A csapat folyamatos rádió kapcsolatban volt (sajna van akinek pmr és van akinek 2m rádiója van) és egymást segítve repültünk. Közben hallottuk az ország többi részén repülő haverokat akik szintén a jó időben jó helyen voltak :)
Az idő és a szél segített és sok nagy repülés született. Páran (én is) az első 100 kilométeres távunkat repültük illetve saját rekordok születtek.
A napot sokan nyerték :) de az egyéni időmérések alapján:
1. Varga Dénes Sol Tracer 2008
2. Vértes Balázs Axis Mercury
3. Szabó Joe József Skywalk Poison
12 pilóta a célban!
A liga versenyzők közül kilencen 100 km felett repültek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése