Task 2

Az időjárás előrejelzések miatt sokan nem hittek a napban, és persze azok sem, akik mégis kimentek a hegyhez.
Teljes zárt felhőzetre ébredtünk, de a meteo szerinti délutáni tisztulásban reménykedtünk és abban, hogy talán alkalmas lesz az idő egy érvényes task megrepülésére.
12 után kezdtük a felszállítást és mentünk a Délnyugati starthelyre.
A zárt felhőzet ellenére (bízva az előre jelzett tisztulásban) gyors feladatkiírás következett:
Eged - Bogács - Emőd lett kiírva 31 km. A gyenge szél teljesen befordult Déli irányba. Páran elstartoltak az érkező befúvásokban és átrepültek a Délkeleti oldalra de nem sok sikerrel. A pilóták kezdtek átvándorolni a másik starthelyre, mert talán jobban lehetett startolni a körülményekhez képest.
Páran sikerrel jártunk és sikerült akkora magasságot nyerni, hogy el tudtunk indulni a teljesen bedeszkázott ég alatt, a kiírt feladaton.
Szilárddal és Máté Zolival tekertünk és mentünk az első pontra. Láttuk Ambrót is aki a hegy előtt kicsivel próbál emelkedni de sajna nem adta neki és Noszvajon kikopppant. Láttam Szalai Józsit is vágtatni a hegyre, hogy újra startolhasson, ha jól tudom ő is elcsúszott valameddig.
Szilárd magasabban érte el a pontot így ő tovább tudott siklani. mi Zolival minden kis emelést megbecsülve is kikoppantunk Bogácsnál.
De nem baj mert legalább az első pontot elértük és jót repülhettünk. Hideg volt de vaj sima termikekkel megkezdhettük a Liga versenyt :)
A többiek is jót repültek akik nem tudtak eljönni a hegytől. Unalomig repülhettek végre!

Az idén az FS (FAI hivatalos) értékelő programjával értékelem a verseny eredményeket.
Sok mindent figyelembe véve a program ezt a napot is eredményesnek tekintette, de az értékének megfelelően pontozta is. :)

Task2 eredménye: itt

Fontos Infó!
A szombat este tartott Liga "közgyűlés" elfogadott 2 változtatást.
1. A minimum táv.: 7 km (Egedről a 7 km is, hét kilóméter!) :)
2. Minden repülés után "leszálló" sms-t kell küldeni egy megadott (nem emelt díjas!) számra! :))
ezzel igazolva a napi repülést, és a biztonságos leszállást! (Aki nem teszi annak nem lesz értékelve a napi teljesítménye!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése