Task 4


Nagyon sokan eljöttek a Magyar Siklóernyős Liga vasárnapi versenyére.
Az idén ez volt az első olyan versenynap amikor az időjárás is kedvezően alakult.
A meteo előrejelzések alapján a szél beerősödése volt várható délután, így gyors kezdést szerettünk volna korai ablaknyitással.
A feladat kiírás szerint Eged - Tiszanána - Békéscsaba törtvonalú céltáv volt megadva, egyéni időméréssel. A feladat hossza (brutto) 148 km.
Sajnos később kiderült, hogy az oldalszél miatt a feladat nagyon nehezen volt teljesíthető mert a kurzusról "eltolta" a versenyzőket így még az első fordulópontot is nehéz volt elérni. Sokan úgy döntöttek, hogy mivel az első fordulópont elérhetetlen volt számukra így inkább távra mennek.
A starthelyen ragadt pilóták a beerősödő szél miatt nem tudtak elstartolni de akiknek sikerült és el tudott indulni azok közül is sokan a leszállóban találták magukat.

A feladat értékelése még folyik. (az XContest problémás)

A starthelyen megjelent versenyzőkön kívül más pilóták is startolhattak így hatalmas tömeg alakult ki az Ény starthelyen. De a helyszínen lévő pilóták segítségével sikeresen startoltak a versenyzőink is és a "hobby" pilóták is. Ezúton szeretném megköszönni a többiek nevében is a startolásoknál nyújtott segítséget.
A versenyről összegyűjtött fényképek: itt

A Task eredménye ITT található (folyamatosan változik ahogy jönnek be az eredmények)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése