Verseny kiírás 2015

7. Magyar Siklóernyős Liga versenykiírása

"On a Serbian and Croatian language information: Beata Bognar (facebook and skype)"
Alap gondolat:
Előre megadott időpontokon és helyeken versenyzünk. A versenysorozat Magyarország területén zajlik a megadott helyszínek valamelyikén. (Eger-Eged hegy, vagy Pásztó- Nyikom) Szeretnénk az utánpótlásnak is lehetőséget adni a tanulásra és a versenyzés megismerésére.
A helyszínek időpontját a verseny előtt 30 nappal már nem változtatjuk ill. helyét az időjárás (szélirány, erősség) miatt csak az előre meghirdetett helyeken belül változtatjuk, így azok előre tervezhetőek. Ha az időjárás alkalmatlan vagy versenynap nem értékelhető, a napot töröljük.
A liga versenyzők a feladatkiírók által maghatározott feladatot elfogadják, és verseny körülmények között, tudásuknak megfelelően megrepülik.
Feladatkiírók: Az első versenyen a 2014-es Liga eredménye szerint, a többi versenynapon a Ligában vezető és az adott fordulón jelen lévő első 5 helyen álló versenyzői csapat készíti a feladatkiírásokat, illetve más versenyekre ráépülve az "alapverseny" kiírói határozzák meg a feladatokat és azokat a Liga versenyzői elfogadják.
A fordulok után (48 órán belül) mindenki feltölti a repülését az xcontest.org oldalra. (ha bármi hiba miatt az oldal nem fogadja az igc-t úgy azt a "liga" sem értékeli.) A repüléseket más módon (e-mail, vagy egyéb adathordozón) csak akkor tudjuk elfogadni ha az feltöltésre is kerül. (A nyilvánosság kizárásának elkerülése miatt.) Aki részt vett egy verseny napon, de nem kíván igc-t feltölteni, (pld. leszálló) annak sms vagy e-mailben értesítést kell küldeni 24 órán belül, így jelezve jelenlétét a versenynapon!!! 
Egy, vagy több kiértékelő leszedi a regisztrált versenyzők repüléseit és értékelést készít.
Az utolsó versenynapot követő hét elején az összesített eredmények megjelennek a blog-on.
A beérkezett, értékelt és nyilvánosan kihirdetett teljesítmények alapján követhető a Liga állása.
Feladatok: céltáv, hurok, háromszög, törtvonalú céltáv, szabad táv.
Értékelés:
  Minden versenynap értékelve lesz de a végeredmény a verseny legjobb pontjaiból tevődik össze a következőképpen:
4 vagy attól kevesebb forduló esetében a 3 legjobb eredmény számít.
5 forduló 4 
6 forduló 4
7 forduló 4
8 forduló 5
9 forduló 6 
.......
tehát a verseny során maximum három eredmény "dobható". Ezzel a változtatással az a célunk, hogy az év során, ha sok érvényes napon repülünk (pld. 2013- ban 12) akkor ne vesszenek kárba az eredmények és az év vége is jobban tükrözi a teljesítményeket.  

A versenyt az nyeri akinek a verseny végén a legtöbb pontja van.
Értékelés az FS értékelő program alapján.

Díjak:
A liga versenysorozat végeredményének díjazása:
Összetett
1. Helyezett: Kupa, érem (SIRESZ támogatásával)
2. Helyezett: Kupa, érem, (SIRESZ támogatásával)
3. Helyezett: Kupa , érem, (SIRESZ támogatásával)

NŐI
1. Helyezett Női: Kupa, érem, (SIRESZ támogatásával)
2. Helyezett Női: Kupa, érem, (SIRESZ támogatásával)
3. Helyezett Női: Kupa, érem, (SIRESZ támogatásával)

Újonc
1. Helyezett: Kupa (aunAIR paragliding támogatásával)

Új-onc Díj: A ligában a legjobb eredményt elérő
- 5 évnél/szezonnál kevesebb ideje repülő pilóta (azaz 2010 tavasza után kezdett)
- verseny alatt max DHV-2, (CEN-C) ernyővel repült eredménye értékelhető
- soha nem nyert még Újonc kategóriát,

További támogatói felajánlások!

Továbbra is várjuk, a támogatói felajánlásokat!

A FAI kalendáriumban is megjelenő és FAI2 versenyként meghirdetett Liga fordulók a FAI szabályoknak megfelelően külön is értékelve, díjazva lesznek, kupákkal.
Érvényes nap:
A feladat kiíró 5 fő a napi (safety committee) akik dönthetnek arról, hogy a napot biztonsági okokból a helyszínen töröljék. Biztonsági okokból akár verseny közben is törölhetik a feladatot a verseny frekvencián közölve döntésüket! A biztonsági rádió frekvencia a feladatkiíráskor lesz meghatározva.
Start sorrend: Az első fordulón a 2014-es Liga eredmények alapján, a többi fordulón verseny eredmények alapján. Az első 5 tetszés szerint startolhat, a többiek sorrendben. Ha valaki nem akar vagy nem tud elstartolni, akkor 3 perc után a sor végére kell állnia.
Az újrastartolás megengedett az "ablak" ideje alatt.
Óvás: 5000 HUF óvási díj befizetése mellett történhet. Elbírálása 2 héten belül megtörténik. Ha az óvás jogos akkor az óvási díjat visszafizetjük. Az óvást a feladatkiíró bizottság bírálja el. Döntése végleges.

Időjárás: Ha az időjárás nem alkalmas repülésre a napot töröljük.
Alkalmatlan időjárás miatt a forduló leghamarabb a verseny előtti napon törölhető.
A versenyek helyszínét a feladatkiíró 5 fő áthelyezheti az előre meghirdetett helyszínek között.

Starthely szabályok: A versenyeken, minden résztvevő köteles a helyi szabályokat (Eger itt)ismerni és azokat betartani. Mivel a versenyen nincsenek rendezői feladatokat ellátó személyek, így nem áll módunkban a szabályok betartásának ellenőrzése. Amennyiben valaki megsérti a helyi szabályozás valamely pontját úgy a versenyből azonnali kizárásra kerül.
Nevezés:
MINDEN siklóernyős nevezhet a versenyre, aki pilóta jogosítással rendelkezik, kedvet érez a versenyzés iránt, ill. a blogon leírtakat a nevezési díj befizetésével elfogadja.
A verseny egyéni költségeit minden versenyző önállóan fizeti. (szállítások, szállás, stb.)
Nevezési díj: 8.000 HUF/év

2015 február 28-ig befizetett nevezési díj kedvezményesen, 6000 forint!

(Aki az éves nevezési díjat fizeti az jogosult az összes versenynapra igc-t leadni, ami tervezetten 18 nap fölött lesz) (a FAI2 versenyek is fizetve vannak!!!)
A nevezési díjat: Auner Amadé (CIB) 10700062-33361400-51100005 számlaszámra kell utalni a közleményben feltüntetve: "LIGA, PILÓTA NEVE" (ha el tudjátok számolni a nevezési díjat, kérem jelezzétek számla igényeteket)
A verseny fordulónkénti (hétvégi) nevezési díja: 2.000 HUF/nap
A FAI2 versenyek nevezési díja: 10.000 HUF/ 4 nap
Nevezés: Az oldalon található jelentkezési lappal.
A versenyző neve a befizetés után megjelenik a pilóta listán. Egyéb kérdések az info(kukac)aunair.hu címre jöhetnek.
Figyelem! Mindenki saját felelősségére repül! A nevezési díj befizetésével elfogadja a liga szabályait, és azokkal egyetért! A repüléshez szükséges eszköz és jogi feltételekről saját maga önállóan gondoskodik! Az esetleges károkért a szervezők nem vállalnak felelősséget.
A versenykiírásban nem rögzített egyéb kérdésekben én döntök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése