Versenykiírás 2010

2. A Liga versenykiírása

"On a Serbian and Croatian language information: Beata Bognar (facebook and skype)"

Alap gondolat:
Előre megadott időpontokon és helyeken versenyzünk. A versenyek Magyarország területén zajlanak, munkaszüneti napokon, hogy ez az esetleges részvételt ne befolyásolja. Szeretnénk az utánpótlásnak is lehetőséget adni a tanulásra és a versenyzés megismerésére.
A helyszínek időpontját ill. helyét az időjárás (szélirány, erősség) miatt nem változtatjuk, így azok előre tervezhetőek. Ha az időjárás alkalmatlan vagy versenynap nem értékelhető, a napot töröljük.
A Liga versenyek és a "Rangsoroló" versenyek között semmiféle kapcsolat NINCS. A liga értékelésben nem vesszük figyelembe, csak a ligán belüli teljesítményeket.
A liga versenyzők a feladatkiírók által maghatározott feladatot elfogadják, és verseny körülmények között, tudásuknak megfelelően megrepülik.
Feladatkiírók: Az első versenyen a 2009-es PD Liga eredménye szerint, a többi versenynapon a Ligában vezető 5 versenyző készíti a feladatkiírásokat, illetve más versenyekre ráépülve az "alapverseny" kiírói határozzák meg a feladatokat.
A fordulok után (3 napon belül) mindenki feltölti a repülését az xcontest.org oldalra. (ha bármi hiba miatt az oldal nem fogadja az igc-t úgy azt a "liga" sem értékeli.) A repüléseket más módon (e-mail, vagy egyéb adathordozón) csak akkor tudjuk elfogadni ha az feltöltésre is kerül. (A nyilvánosság kizárásának elkerülése miatt.)
Egy, vagy több kiértékelő leszedi a regisztrált versenyzők repüléseit és értékelést készít.
Az utolsó versenynapot követő hét elején az összesített eredmények megjelennek a blog-on.
A beérkezett, értékelt és nyilvánosan kihirdetett teljesítmények alapján követhető a Liga állása.
Feladatok: céltáv, hurok, háromszög, törtvonalú céltáv, szabad táv.
Értékelés: Minden versenynap értékelve lesz. A versenyt az nyeri akinek a verseny végén a legtöbb pontja van. A értékelésnél nincs külön (pld.: szárny, férfi, női, nemzetiség, csapat) kategória. Az esetleges támogatói "hozzájárulások" ebben kivételt tehetnek.
Értékelés a GAP 2002 szerint.

Díjak:

A liga versenysorozat végeredményének díjazása:

1. Helyezett: Kupa, érem (ASE és a SIRESZ támogatásával)

- Az ERYX 2000 Kft. által felajánlott 5000 HUF értékű vásárlási utalvány
- Orsy Laci által felajánlott 10.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéiból
-Dark Dog (Magyarország) felajánlása 1 tálca 0,5l-es energia ital.
-SOL kiegészítők a SolSports Hungary felajánlása

2. Helyezett: Kupa, érem, (ASE és a SIRESZ támogatásával)
- Az ERYX 2000 Kft. által felajánlott 3500 HUF értékű vásárlási utalvány
-Orsy Laci által felajánlott 6.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéiból
-SOL kiegészítők a SolSports Hungary felajánlása

3. Helyezett: Kupa , érem, (ASE és a SIRESZ támogatásával)
- Az ERYX 2000 Kft. által felajánlott 2500 HUF értékű vásárlási utalvány
-Orsy Laci által felajánlott 3.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéiból
-SOL kiegészítők a SolSports Hungary felajánlása

1. Helyezett Női: Kupa, érem, (ASE és a SIRESZ támogatásával)
-Orsy Laci által felajánlott 10.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéiból
-Dark Dog (Magyarország) felajánlása 1 tálca 0,5l-es energia ital.

2. Helyezett Női: Kupa, érem, (ASE és a SIRESZ támogatásával)
-Orsy Laci által felajánlott 6.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéibó

3. Helyezett Női: Kupa, érem, (ASE és a SIRESZ támogatásával)
-Orsy Laci által felajánlott 3.000 HUF értékű ajándék csomag a DXN egészséges kávéiból

További támogató felajánlások!

Újonc Díj: 5000 HUF díj a legfiatalabb versenyzőnek, aki legalább öt alkalommal részt vesz a versenyen és öt értékelhető eredményt add le. (Horák Gyuszi felajánlása)

Új-onc Díj: A ligában a legjobb eredményt elérő (5 évnél/szezonnál kevesebb ideje repülő pilóta (azaz 2005 tavasza után kezdett), és aki a liga kezdetekor kevesebb mint 10 WPRS ponttal rendelkezik)

-10.000 HUF (Vértes Balázs a 2009-es Liga győztes felajánlása)
-Dark Dog (Magyarország) támogatása 1 tálca 0,5l-es energia ital.
-Sky Country speedarm a felajánlott nyereménye

Peches Díj: A leg pechesebb versenyzőnek (A ligaversenyek során történt sztorikat, leírásokat várom amik megjelennek a weboldalon.) A végén szavazatok döntenek az elbírálásban.
-15.000 HUF értékű javítási utalvány a CARSECTOR Autóvillamossági és Klímaszervizben. (Tóth Zoltán felajánlásaként)

A UP Magyarország az UP kizárólagos magyarországi képviselője gyorszsákkal jutalmazza a legjobb eredményt elérő, UP ernyővel induló versenyzőt.
A UP Siklóernyős Iskola gyorszsákkal jutalmazza a legjobb eredményt elérő szűz (első liga szereplős) siklóernyős lányt.

Az egri Pizzeria Peppino a Liga versenyzői kártyával rendelkezőknek, a végszámlából 10% kedvezményt ad a verseny támogatójaként!
A pásztói ÓZON Étterem és pizzéria a Liga versenyzői kártyával rendelkezőknek, a végszámlából 10% kedvezményt ad a verseny támogatójaként!

Továbbra is várjuk, a támogatói felajánlásokat!

A FAI2 versenyek a FAI szabályoknak megfelelően külön is értékelve, díjazva lesznek, kupákkal és oklevéllel.

Érvényes nap:
A feladat kiíró 5 fő a napi (safety committee) akik dönthetnek arról, hogy a napot biztonsági okokból a helyszínen töröljék. Biztonsági okokból akár verseny közben is törölhetik a feladatot a verseny frekvencián közölve döntésüket! A biztonsági rádió frekvencia a feladatkiíráskor lesz meghatározva.
Start sorrend: Az első fordulón a 2009-es PD Liga eredmények alapján, a többi fordulón verseny eredmények alapján. Az első 5 tetszés szerint startolhat, a többiek sorrendben. Ha valaki nem akar vagy nem tud elstartolni, akkor 3 perc után a sor végére kell állnia.
Az újrastartolás megengedett az "ablak" ideje alatt.
Óvás: 5000 HUF óvási díj befizetése mellett történhet. Elbírálása 2 héten belül megtörténik. Ha az óvás jogos akkor az óvási díjat visszafizetjük. Az óvást a feladatkiíró bizottság bírálja el. Döntése végleges.

Időjárás: Ha az időjárás nem alkalmas repülésre a napot töröljük.
Időjárás miatt a forduló leghamarabb a verseny előtti napon délután törölhető.
Az versenyek helyszínét a feladatkiíró 5 fő megcserélheti vagy áthelyezheti (különleges esetben).

Starthely szabályok: A versenyeken, minden résztvevő köteles a helyi szabályokat (Eger itt) ismerni és azokat betartani. Mivel a versenyen nincsenek rendezői feladatokat ellátó személyek, így nem áll módunkban a szabályok betartásának ellenőrzése. Amennyiben valaki megsérti a helyi szabályozás valamely pontját úgy a versenyből azonnali kizárásra kerül.

Nevezés:

MINDEN siklóernyős nevezhet a versenyre, aki pilóta jogosítással rendelkezik, kedvet érez a versenyzés iránt, ill. a blogon leírtakat a nevezési díj befizetésével elfogadja.
A verseny egyéni költségeit minden versenyző önállóan fizeti. (szállítások, szállás, stb.)

AKCIÓS (kedvezményes) NEVEZÉSI DÍJ: 6.000 HUF /év (jogosult az összes versenynapra igc-t leadni, ami tervezetten 14 nap fölött lesz) (a FAI2 versenyek is fizetve vannak!!!)

A nevezési díjat: Auner Amadé (CIB) 10700062-33361400-51100005 számlaszámra kell utalni a közleményben feltüntetve "LIGA, PILÓTA NEVE"

(Fizetési határidő 2010 március 19-ig!!!)

A verseny fordulónkénti (hétvégi) nevezési díja: 2.000 HUF/2 nap

A FAI2 versenyek nevezési díja: 6.000 HUF/ 3 nap

Nevezés: Az oldalon található jelentkezési lappal.
Rövid elbírálás után a versenyző neve megjelenik a Versenyzői listában. Egyéb kérdések az info(kukac)aunair.hu címre jöhetnek.
Figyelem! Mindenki saját felelőségére repül! A nevezési díj befizetésével elfogadja a liga szabályait, és azokkal egyetért! A repüléshez szükséges eszköz és jogi feltételekről saját maga önállóan gondoskodik! Az esetleges károkért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

A versenykiírásban nem rögzített egyéb kérdésekben én döntök. :)

2 megjegyzés:

  1. Gondolkozom, hogy benevezzek életem első siklóernyős versenyébe, és leginkább a "start sorrend" pont tart vissza. Ha 80 emberből csak 60 lesz ott, és a 3 percből csak másfelet használ fel mindenki, akkor is 1,5 óra mire elstartol a mezőny. Tudom, hogy az ernyőzés a türelem játéka is, na de ennyire?

    VálaszTörlés
  2. Igen a versenyekhez hozzá tartozik, hogy a regisztrációs lapot "kicsit" többen töltik ki (főleg szezon elején)mint ahányan valójában ott lesznek. Gondolkoztam azon is, hogy esetleg kellene egy vonalat húzni, de lebeszéltek róla. Hosszú ablakkal simán meg lehet oldani a startokat ennyi embernél is.

    VálaszTörlés